Jong PSV geeft show weg tegen Helmond; PEC overtuigt niet tegen Jong Utrecht

24-10-2022 21:54 Laatste update: 21:59
21

Jong PSV heeft maandagavond met groot verschil gewonnen van Helmond Sport. De Eindhovenaren haalden uit met 6-0. PEC Zwolle won met 0-1 bij Jong FC Utrecht. Jong Ajax en VVV Venlo deelden de punten.

Jong PSV - Helmond Sport: 6-0

De Eindhovenaren openden maandagavond al snel de score. Johan Bakayoko maakte de 1-0 via een penalty. Voor rust nog maakte de Braziliaan Savio zijn eerste doelpunt in het shirt van PSV. In de 38e minuut verdubbelde hij op mooie wijze de score. Na rust zette Matthijs Tielemans het oppermachtige PSV op 3-0. De Canadees Simon Colyn maakte kort daarna de vierde. Het slotakkoord was voor Jason van Duiven en wederom Tielemans. Zij bepaalden met twee doelpunten de eindstand op 6-0. In de slotfase maakte Fode Fofana nog zijn rentree voor Jong PSV na ellenlang blessureleed.

Jong FC Utrecht - PEC Zwolle: 0-1

De hekkensluiter uit de Domstad hield het erg lang voor tegen de Zwollenaren die op de derde plaats staan in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer Dick Schreuder kreeg een aantal kansen op de openingstreffer, maar uiteindelijk hadden ze daar 67 minuten spelen voor nodig. Thomas van den Belt bracht met een rake vrije trap de verlossing voor PEC Zwolle. Het was voor de 21-jarige zijn vijfde goal dit seizoen. Gescoord werd er daarna niet meer, waardoor Jong FC Utrecht onderaan de ranglijst blijft staan. PEC Zwolle stijgt naar de tweede plek achter koploper Heracles Almelo.

Jong Ajax - VVV Venlo: 1-1

Met onder andere zomeraankoop Lorenzo Lucca trad Jong Ajax maandagavond aan tegen VVV Venlo. De bezoekers maakten na 29 minuten het eerste doelpunt. Sven Braken maakte onlangs nog een cruciale winnende goal in de KNVB beker tegen Dongen en ook nu scoorde de 29-jarige een belangrijk doelpunt. Twee minuten later was die voorsprong alweer verdwenen door een doelpunt van Christian Rasmussen. Na rust kwamen er bijzonder weinig kansen meer voor beide ploegen, waardoor allebei de teams met één punt eindigen.

Jong AZ - SC Telstar: 0-0

In de eerste helft kwamen beide ploegen niet veel in scoringspositie. Op wat speldenprikjes na werd er weinig gecreëerd in het eerste bedrijf. Na rust kwamen er al wat meer mogelijkheden, maar de allergrootste kans kwam laat in de wedstrijd voor Telstar. De bezoekers kregen een strafschop, maar die werd gemist door Christos Giousis. De wedstrijd eindigde daardoor in een doelpuntloos gelijkspel.