PSV stunt na gouden invalbeurt De Jong tegen Engelse koploper Arsenal

27-10-2022 20:36 Laatste update: 21:09
271

PSV heeft Arsenal verslagen in de Europa League: in Eindhoven werd het 2-0. Die score had nog veel hoger kunnen uitvallen, want PSV zag drie doelpunten afgekeurd worden wegens buitenspel. PSV heeft zich ook metween geplaatst voor de volgende ronde van de Europa League. FC Zürich won namelijk van Bodø/Glimt.

PSV trapte na het eerste fluitsignaal het gaspedaal in. De Eindhovenaren vonden de ruimte en dat resulteerde na vijf minuten al in twee voorzetten. Xavi Simons was de uitblinker in de openingsfase en zag een gevaarlijk afstandsschot gekeerd worden door doelman Aaron Ramsdale. Daarna nam Arsenal het initiatief voor even over, maar echte kansen werden niet gecreëerd door de uitploeg.

In de achttiende minuut dacht PSV op een 1-0 voorsprong te komen via een prachtige lob van Cody Gakpo, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Kort daarna was Arsenal dichtbij de openingstreffer via Eddie Nketiah. Doelman Walter Benítez wist zijn doel schoon te houden en hield PSV op de been. Op slag van rust scoorde Xavi Simons nadat hij zich op briljante wijze door de Arsenal-defensie heen worstelde, maar opnieuw werd het doelpunt afgekeurd voor buitenspel. Daardoor gingen beide ploegen met een 0-0 tussenstand de kleedkamer in.

In de tweede helft kwam Luuk de Jong in de ploeg. PSV begon opnieuw voortvarend en dit keer werd het wel omgezet in een voorsprong. Joey Veerman schoot raak voor PSV in de 54e minuut na een assist van de net ingevallen De Jong. Gakpo zag opnieuw een doelpunt afgekeurd worden, maar de 2-0 kwam er alsnog via De Jong met een kopbal uit een corner van Gakpo. Arsenal zette diep in de tweede helft nog aan, een ommekeer leverde dat echter niet meer op.

In de andere wedstrijd in groep A won Zürich met 2-1 van Bodø/Glimt. Daardoor is PSV verzekerd van een plek in de volgende ronde van de Europa League.