'PSV hakt knoop door: invulling technische zaken tot en met januari bekend'

'PSV hakt knoop door: invulling technische zaken tot en met januari bekend'

28-10-2022 07:25
80

Er gaat op korte termijn niets veranderen in de technische organisatie bij PSV, meldt De Telegraaf. Algemeen directeur Marcel Brands neemt de 'belangrijkste zaken' voor zijn rekening.

Na het vertrek van John de Jong als technisch directeur stond er sinds september een vacature open bij PSV, al gaat die op korte termijn niet ingevuld worden, klinkt het. Intern zijn er de voorbije tijd meerdere scenario's doorgenomen en naar verluidt heeft het de voorkeur van de raad van commissarissen dat Brands het technische gedeelte rond de hoofdmacht in ieder geval tot en met de winterse transferperiode blijft behartigen. 

Manager voetbalzaken Jan Vennegoor of Hesselink en hoofd opleiding Ernest Faber zullen Brands helpen met de technische zaken bij Jong PSV en in de jeugdopleiding. Het wel of niet binnenboord houden van Cody Gakpo en Ibrahim Sangaré is komende winter het meest belangrijke agendapunt voor Brands. Vanuit financieel oogpunt moet PSV een klapper slaan, om te voorkomen dat het seizoen met dieprode cijfers wordt afgesloten.

Sportief gezien hebben de Eindhovenaren geen reden om een van de steunpilaren te verkopen, aangezien PSV na de winterstop nog op drie fronten actief is. Door de 2-0 overwinning op Arsenal is de ploeg van Ruud van Nistelrooij in 2023 actief in de knock-outfase van de Europa League, terwijl ook de landstitel en KNVB Beker gewonnen kunnen worden.