'PSV moet afwachten: Branthwaite misschien al in januari weg'

'PSV moet afwachten: Branthwaite misschien al in januari weg'

29-10-2022 09:48
76

Het is niet helemaal zeker dat Jarrad Branthwaite na de winterstop nog bij PSV speelt. De twintigjarige verdediger maakte donderdag een sterke indruk in het Europa League-duel met Arsenal, maar is niet verzekerd van een basisplaats.

Volgens het Eindhovens Dagblad sijpelden al voor de wedstrijd tegen Arsenal geluiden door dat Branthwaite in januari misschien wel terugkeert naar Everton. De Premier League-club zag ook dat de Engelsman in zijn eerste maanden bij PSV voornamelijk op de bank zat. Dat is ongunstig voor zijn ontwikkeling en waarde.

Bij de Eindhovenaren is vertrouwen in Branthwaite, maar een basisplek kan hem niet gegarandeerd worden. Vanuit de omgeving van de linksbenige mandekker klinkt door dat er nog niets is beslist over een eventueel vertrek in de winter, stelt het ED. Mocht hij in de resterende wedstrijden voor het WK veelvuldig in actie komen, dan kan de stemming in Liverpool omslaan.

Branthwaite concurreert in het Philips Stadion met Armando Obispo. Laatstgenoemde kreeg tegen Arsenal rust vanwege lichte klachten, vertelde coach Ruud van Nistelrooij. Olivier Boscagli herstelt nog van een blessure.