Perfect doelpunt De Bruyne levert Manchester City drie belangrijke punten op

29-10-2022 15:21
17

Manchester City mag zich in ieder geval ruim een dag koploper van de Premier League noemen. Zonder Erling Haaland wist het uit bij Leicester City te winnen: 0-1. Kevin De Bruyne maakt het enige doelpunt van de wedstrijd.

Manchester City moest het voor het eerst doen zonder Haaland, die vanwege een blessure afhaakte. Overtuigend was de ploeg van manager Pep Guardiola in de eerste helft allesbehalve. Leicester City wist de boel eenvoudig overeind te houden, maar creërde daarnaast zelf niets.

Manchester City had De Bruyne nodig om de wedstrijd open te breken. De Belg schoot werkelijk schitterend raak toen hij na 49 minuten aan mocht leggen voor een vrije trap vanaf een meter of 25. Doelman Danny Ward was kansloos: 0-1. De tegentreffer leek Leicester City het benodigde zetje naar voren te geven en weliswaar kregen The Foxes via Youri Tielemans een zeldzame kans op de gelijkmaker. Verder bleek de thuisploeg kansloos, net als Manchester City, dat de voorsprong niet uit wist te bouwen.

Over ruim een dag weet Manchester City of het ook als koploper de nieuwe week in zal gaan. Arsenal neemt het zondagmiddag om 15.00 uur op tegen Nottingham Forest.