'Ik zei fuck off en ik schaam me niet, ze moeten niet aan m'n spelers komen'

'Ik zei fuck off en ik schaam me niet, ze moeten niet aan m'n spelers komen'

29-10-2022 22:09
52

Sparta Rotterdam-trainer Maurice Steijn verklaart zijn woede-uitbarsting tijdens de wedstrijd tegen Fortuna Sittard (3-1). De oefenmeester kreeg het aan de stok met een van de assistenten van Julio Velázquez.

"Ik zei fuck off tegen een van die assistenten", windt Steijn er na afloop bij ESPN geen doekjes om. De Fortuna-bank sprong op na een vermeende overtreding van Adil Auassar op Burak Yilmaz, al was er volgens de Sparta-trainer weinig aan de hand. "Op het moment dat zij Auassar een rode kaart proberen aan te naaien, door een iPad erbij te pakken om het te laten zien, daar ben ik niet van gediend. Laat hem zich met zijn eigen team bezighouden. Ze moeten niet aan mijn spelers komen, tegen wie dat ook is."

Wedden

Meer odds

Jaime Mut, de Spaanse rechterhand van Velázquez, leek het slachtoffer van Steijn te zijn. "Het was een buitenlandse assistent. Ik kon wel flikker op zeggen, maar dat verstaat hij waarschijnlijk niet. Daarom maar op deze manier. Ik schaam me er niet voor. Ik sta voor mijn spelers." De 3-1 uitslag stemt Steijn na de wedstrijd wel tevreden. "Twintig punten na deze wedstrijd, dus ik ben heel blij. Fortuna heeft echt een goede ploeg met veel vaardige spelers en voetbalvermogen."