Indrukwekkende reeks Lazio ten einde in generale repetitie voor duel met Feyenoord

30-10-2022 20:15
29

SS Lazio heeft zondagavond een verrassende 1-3 nederlaag geleden tegen middenmoter Salernitana. De aankomende tegenstander van Feyenoord was zes competitiewedstrijden op rij ongeslagen, en incasseerde daarin geen enkele treffer.

Lazio nam nog wel de voorsprong. Aanvaller Mattia Zacagni scoorde. De ervaren Antonio Candreva bracht Salernitana kort na rust weer op gelijke hoogte met een mooie lob. Daarmee kwam de knappe reeks van clean sheets ten einde voor de huidige nummer vier van Italië.

De bezoekers, waar vorige week Franck Ribéry een einde maakte aan zijn carrière als profvoetballer, kwamen kort daarna op voorsprong. De 35-jarige Federio Fazio, oud speler van onder meer aartsrivaal AS Roma, kopte knap raak. Lazio maakte de tweede helft een vrij tandeloze indruk en moest even later toekijken hoe Boulaye Dia de eindstand op 1-3 bepaalde.

Het is pas de tweede competitienederlaag voor de ploeg van trainer Maurizio Sarri, die tot nu toe alleen in Napoli (1-2) zijn meerdere moest erkennen. Komende week reist de oefenmeester met zijn ploeg af naar Rotterdam, waar op donderdagavond het Europa League-duel met Feyenoord op het programma staat. De Italianen, die in Rome met 4-2 wonnen van de Rotterdammers, hebben drie punten meer dan Feyenoord.