Unnerstall sluit vertrek niet uit: 'Over de Premier League zou ik zeker nadenken'

Unnerstall sluit vertrek niet uit: 'Over de Premier League zou ik zeker nadenken'

31-10-2022 07:38 Laatste update: 08:54
28

Lars Unnerstall sluit een vertrek bij FC Twente niet uit als er een club uit de Premier League bij hem aanklopt. De Duitser hield in de elf Eredivisie-duels die hij dit seizoen keepte zes keer de nul, wat hem de minst gepasseerde doelman in de competitie maakt.

"Ik denk dat ik steeds beter word", begint Unnerstall bij Voetbal International. "Elke wedstrijd geeft me weer meer ervaring, iets wat voor keepers heel belangrijk is. Je leert situaties nog beter te lezen. Het lukt me steeds beter om kansen onschadelijk te maken, nog voor ze gebeuren. Door een centrale verdediger of onze nummer zes ergens neer te zetten."

Unnerstall dacht in Enschede voor zijn laatste club te hebben getekend, maar gezien zijn goede vorm sluit de sluitpost het niet uit om elders nog een uitdaging aan te gaan. "Het was inderdaad altijd in mijn gedachten om hier af te sluiten. Maar ik heb ook gezegd dat je nooit iets moet uitsluiten. Als er echt iets voorbijkomt waarvan ik denk: dat is zo mooi, voor mij en mijn gezin, dan kan het er misschien nog van komen. Maar op dit moment speelt er niets", zegt hij eerlijk.

Een Engelse club zou Unnerstall nog kunnen verleiden. "Een aanbieding om in de Premier League te kunnen spelen, daar zou ik zeker over nadenken", besluit hij.