'Problematisch': Memphis moet rentree weer uitstellen met WK voor de deur

'Problematisch': Memphis moet rentree weer uitstellen met WK voor de deur

31-10-2022 09:54 Laatste update: 09:54
27

Memphis Depay moet zijn rentree weer uitstellen, met het WK voor de deur. FC Barcelona heeft de 28-jarige aanvaller niet opgenomen in de selectie voor de laatste Champions League-wedstrijd tegen Viktoria Plzen.

Memphis speelde sinds 22 september, toen hij geblesseerd raakte bij het Nederlands elftal, geen enkele minuut meer. Zijn rentree leek een kwestie van tijd en vrijdag zei trainer Xavi dat hij Memphis tegen Viktoria Plzen hoopte in te zetten. Dat gaat echter niet gebeuren.

Barcelona speelt na het uitduel met Viktoria Plzen nog maar twee wedstrijden, voordat op 20 november het WK begint: zaterdag tegen Almería en volgende week woensdag tegen Osasuna. Het Nederlands elftal speelt over twintig dagen de eerste WK-wedstrijd tegen Senegal. Op 11 november maakte bondscoach Louis van Gaal zijn definitieve selectie bekend.

"Hij gaat natuurlijk gewoon mee", zei Rafael van der Vaart zondagavond bij Studio Voetbal over Memphis. NOS-verslaggever Jeroen Stekelenburg constateerde dat de situatie 'een beetje problematisch begint te worden'. De aanvaller van Barcelona maakte sinds begin 2021 liefst 21 treffers voor Oranje.