'PSV in de wachtkamer: Branthwaite kan door tussentijdse clausule in januari weg'

'PSV in de wachtkamer: Branthwaite kan door tussentijdse clausule in januari weg'

31-10-2022 16:48 Laatste update: 16:48
38

PSV kan Jarrad Branthwaite in de winterstop alweer kwijtraken. Everton heeft contractueel gezien de mogelijkheid om de centrumverdediger terug te halen, als hij niet aan een bepaald aantal wedstrijden komt, melden Voetbal International en het Eindhovens Dagblad. 

Dit aantal lijkt hij niet te gaan halen, klinkt het. PSV hoopt Branthwaite tot het einde van dit seizoen binnenboord te houden, al is er naar verluidt geen paniek wanneer Everton hem besluit terug te halen. Olivier Boscagli keert begin 2023 terug van een blessure, waardoor de Eindhovenaren met Armando Obispo dan in ieder geval over twee linkercentrale verdedigers beschikken.

Branthwaite speelde tot dusver tien officiële duels voor PSV. Daarin maakte hij 485 minuten, wat het volgens het ED en VI haast onmogelijk maakt dat PSV een terugkeer naar Everton nog kan blokkeren. De linkspoot stond in het Europa League-duel met Arsenal en de Eredivisie-topper tegen Feyenoord in de basis, al zit hij het merendeel van de competitiewedstrijden op de bank. Naar verluidt heeft Branthwaite zelf ook een stem in zijn toekomst.