Opvallende constatering van Advocaat: 'Memphis doet dit gewoon bewust'

Opvallende constatering van Advocaat: 'Memphis doet dit gewoon bewust'

31-10-2022 22:53
35

Voor Memphis Depay lijkt het steeds meer een race tegen de klok te worden om op tijd fit te zijn voor het WK. De aanvaller van FC Barcelona speelde sinds 22 september geen minuut meer, maar Dick Advocaat maakt zich totaal geen zorgen.

"Ik vind Memphis een natuurtalent. Die is ook echt bezig om zichzelf te verbeteren", vertelt de Kleine Generaal bij Rondo op Ziggo Sport. Hij twijfelt er niet aan dat de voormalig PSV'er straks gewoon van de partij is in Qatar. "Hij is nu met het Nederlands elftal bezig en niet met FC Barcelona, ik denk dat hij dit gewoon bewust doet."

"Ja, ik denk dat hij gewoon echt fit wil zijn als hij straks binnenkomt bij het Nederlands elftal", vervolgt Advocaat. "Hij komt sowieso niet aan de bak bij Barça, dus die neemt geen risico." Memphis ontbreekt ook in de wedstrijdselectie van Barça voor het Champions League-duel met Viktoria Plzen van dinsdag. Daardoor zou hij alleen in de La Liga-duels met Almería en Osasuna nog wedstrijdritme kunnen opdoen voor het WK.

Van Basten durft niet te zeggen of dat van grote invloed gaat zijn. "Het is wel een jongen die natuurlijk meer kwaliteit heeft dan de anderen. Hij is één van de sterkste aanvallers die we hebben. Ik zou de gok nemen. Hij moet alleen wel een bepaald niveau kunnen blijven aantikken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie