Heracles ontsnapt in blessuretijd, ADO verliest op valreep, grote zeges MVV en PEC

04-11-2022 22:02 Laatste update: 22:08
62

Heracles Almelo blijft koploper van de Keuken Kampioen Divisie. Het won uit bij Willem ll met 1-2 en kroop door het oog van de naald. Ook MVV en PEC Zwolle wisten te winnen.

TOP Oss - PEC Zwolle 0-5
Een gedeelte van de PEC-supporters is klaar met de clubleiding en trainer Dick Schreuder, maar kan op basis van vrijdagavond onmogelijk ontevreden zijn. Het werd in Oss 0-4 en PEC was weer eens overtuigend. Dat was het de laatste weken allerminst. Younes Taha schoot al na zeven minuten raak en daarna was het de beurt aan Lennart Thy.

TOP probeerde er in de tweede helft nog een wedstrijd van te maken, maar na de 0-3 van Daijiro Chirino was duidelijk dat de punten naar Zwolle gaan. Thy en Thomas van den Belt zorgden vlak voor tijd voor de kers op de taart. PEC blijft op de derde plaats staan.

ADO Den Haag - VVV-Venlo 2-2
ADO vloog uit de startblokken en noteerde een vroege voorsprong via Silvinho Esajas. De thuisploeg had via Thomas Verheydt op 2-0 kunnen komen, maar incasseerde voor rust de gelijkmaker van Rick Ketting, die uit een corner binnenkopte.

Na ruim een uur spelen profiteerde VVV van defensieve wanorde bij ADO, dat er niet goed uitzag en Tristan Dekker de 1-2 zag maken. Nadat VVV verzuimde de 1-3 te maken, scoorde Xander Severina wel: 2-2. Dat leek ook de einduitslag te worden, maar in extremis (lees: de 96e minuut) scoorde Nick Venema nog een keer voor VVV.

Willem ll - Heracles Almelo 1-2
Heracles Almelo mag zich nog altijd koploper van de Keuken Kampioen Divisie noemen. Uit bij Willem ll ontsnapte het aan zowel een nederlaag als een remise. Thomas Bruns zorgde in blessuretijd voor de verlossing: 1-2.

Willem ll opende sterk, maar scoorde niet en daarna was het woord even aan Heracles. De ban werd na rust gebroken door Jizz Hornkamp: de spits tikte binnen uita een voorzet van Nick Doodeman. Samuel Armenteros was daarna dicht bij de 1-1, die echter alsnog viel via Lucas Schoofs. In de drie minuten extra tijd scoorde Bruns nog een keer, waardoor Heracles koploper blijft in de KKD.

MVV - Helmond Sport 4-0
De overwinning van Heracles is slecht nieuws voor MVV, dat een uitgelezen kans had om de koppositie te grijpen. Het won thuis overtuigend met 4-0 van Helmond Sport. De doelpunten werden gemaakt door Ruben van Bommel en Nicky Souren. De andere twee doelpunten kwamen op naam van Helmond-spelers Hakon Lorentzen en Robin van der Meer, die zeer ongelukkig waren. MVV blijft op de tweede plaats staan.