Gullit snapt Schreuder niet: 'Zo raar dat je met Kudus gaat zeulen'

Gullit snapt Schreuder niet: 'Zo raar dat je met Kudus gaat zeulen'

05-11-2022 08:06
79

Ruud Gullit vindt het onbegrijpelijk dat Mohammed Kudus geen kans krijgt als aanvallende middenvelder bij Ajax. Voor de 22-jarige Ghanees is het dit seizoen vooral stuivertje wisselen met Brian Brobbey in de punt van de Amsterdamse aanval.

"Voor mij is het een raadsel waarom Kudus niet op het middenveld speelt", zegt Gullit in het Ziggo Sport Voetbal Café. "Ik vind het zo raar dat je met hem gaat zeulen en hij in de spits moet. Die jongen heeft zoveel energie, die doet daar ook zijn werk. Het is een middenvelder. Zo is hij ook gekomen. In het begin was hij geweldig, écht geweldig. Toen raakte hij geblesseerd, maar nu is hij weer terug. Waarom speelt hij niet op het middenveld?"

Gullit ziet al wel een kleine verandering in de aanpak van Alfred Schreuder, die Daley Blind op de bank hield in het Champions League-duel met Rangers FC. Owen Wijndal en vervolgens Devyne Rensch kregen de voorkeur. "Ik vind wel dat Schreuder heeft laten zien van: hé, nu ga ik het beste elftal opstellen. De keuze om Daley niet te laten spelen, was een heel lastige. PSV wordt een hele zware klus natuurlijk. Als hij daar een goed resultaat uit haalt, met het elftal wat hij voor ogen heeft, dan kweek je goodwill."

Jan van Halst denkt dat het de Ajax-coach ook helpt om een volgende moeilijke knoop door te hakken. "Dan komt de tweede keus er ook achteraan: Tadic. Daar kun je op wachten. Hij is gewoon niet in vorm, hoewel hij tegen Rangers wel aardig speelde." Gullit vindt de Servische aanvoerder echter te belangrijk. "Als hij op de plek staat waar hij moet staan, dan is hij van grote waarde."