'Liverpool maakt werk van 'missing link' Gakpo', Brands zou niet verrast zijn

'Liverpool maakt werk van 'missing link' Gakpo', Brands zou niet verrast zijn

06-11-2022 15:25
52

Liverpool gaat werk maken van Cody Gakpo. Daar is Hans Kraay jr. heilig van overtuigd na een gesprek met Pepijn Lijnders, de rechterhand van Jürgen Klopp. PSV-directeur Marcel Brands weet officieel nog van niets.

Het is al langer duidelijk dat de toekomst van Gakpo in de Premier League ligt. Een droomtransfer naar Manchester United ketste af, terwijl Leeds United te weinig bood. PSV is bereid Gakpo voor vijftig miljoen euro te verkopen. Het liefst in de zomer, benadrukt Brands bij Goedemorgen Eredivisie op ESPN.

"Er is een afspraak gemaakt met Cody en zijn management, daar kunnen we niet omheen. Het is geen clausule, maar als de juiste club het juiste bedrag biedt, dan is het een optie (vertrekken, red.). Of we al een adequate vervanger op het oog hebben? Natuurlijk zijn er altijd lijstjes met namen waar we naar kijken."

Liverpool
Dan mengt Kraay zich in het gesprek. Hij heeft informatie dat Liverpool 'absoluut' voor Gakpo gaat aankloppen bij PSV. "Lijnders heeft gezegd: Gakpo is onze missing link. Hij wordt zeer serieus genomen binnen Liverpool en hij is één van de weinige mensen waar Klopp naar luistert."

Brands zegt nog niets te hebben gehoord uit Liverpool, maar zou niet verrast zijn als Gakpo in de gaten wordt gehouden. "Liverpool is een club die altijd heel gericht te werk gaat. Soms halen ze in november al spelers voor het volgende seizoen. Of zij een goede partner zouden zijn om Gakpo in de zomer naartoe te sturen? Ja, dat klopt", besluit de algemeen directeur van PSV.