ADO-exit verklaard: 'Vrijdag was de druppel die de emmer deed overlopen'

ADO-exit verklaard: 'Vrijdag was de druppel die de emmer deed overlopen'

15-11-2022 11:30 Laatste update: 12:31
46

Daryl Janmaat heeft gereageerd op zijn vertrek als technisch manager bij ADO Den Haag. De voormalig rechtsback stelt dat verkeerde communicatie ten grondslag ligt aan de breuk.

Janmaat werd aan het begin van dit seizoen aangesteld als technisch manager bij de Residentieclub, maar stapte eind vorige week uit eigen beweging na vijf maanden alweer op. "Ik merkte dat binnen de club wel verwacht werd dat ik het technische beleid op me zou nemen, maar ik had gewoon geen beslissingsbevoegdheid. En ik ga niet voor andermans keuzes staan, ook omdat ik het met heel veel dingen niet eens was", laat hij optekenen door Voetbal International.

Deze week zou Janmaat beginnen met een cursus, waar Henk van Stee hem mee zou helpen. "Maar vrijdag was er een gesprek met de directie en daar werd iets besproken, wat ik nogmaals niet naar buiten zal brengen, wat ik niet langs me heen kon laten gaan. Dus toen ben ik gestopt. Ik heb hier echt wel goed over nagedacht en vrijdag was de druppel die de emmer deed overstromen."

Janmaat spreekt van een 'mismatch'. "Het grootste punt waar ik mee zat is dat er mensen beslissen die drieduizend kilometer verderop zitten en geen idee hebben wat er überhaupt speelt binnen de club", doelt hij op eigenaren van ADO. "En dat is hun goed recht, want zij zijn de eigenaar, het is hun geld, maar ik vind niet dat dat hoort. Ga er dan zelf zitten, want ik wil dan niet verantwoordelijk gehouden worden."