Van der Sar ontkent 'interne machtsstrijd': 'Heeft daar totaal niet mee te maken'

Van der Sar ontkent 'interne machtsstrijd': 'Heeft daar totaal niet mee te maken'

17-11-2022 11:25
43

Edwin van der Sar, algemeen directeur bij Ajax, ontkent dat er een interne machtsstrijd gaande is in de Johan Cruijff Arena. De Amsterdammers hebben sinds het vertrek van Marc Overmars nog altijd geen opvolger in huis.

Overmars vertrok in februari dit jaar bij Ajax. Gerry Hamstra werd naar voren geschoven als technisch directeur en wordt bijgestaan door Klaas-Jan Huntelaar. Door de tegenvallende prestaties van de afgelopen weken klinkt er kritiek op het aankoopbeleid. Dat er nog geen opvolger voor Overmars is aangesteld, heeft volgens Van der Sar niets te maken met een interne machtsstrijd. "Dat heeft daar totaal niet mee te maken, ook al wordt dat door bepaalde media en columnisten wel gesuggereerd", zegt hij tegen Ajax Life.

"Er is wel rondgekeken naar een opvolger van Marc, maar deze is nog niet gevonden. Gerry Hamstra werkte al een jaar samen met Marc en had daarvoor op eigen benen gestaan bij andere clubs. Klaas Jan Huntelaar had aangegeven ambitie te hebben in deze richting. Als club willen we mensen graag een kans geven zich te ontwikkelen", maakt de algemeen directeur duidelijk.

Van der Sar is tevreden over het functioneren van het technische duo. "Het was een extreem drukke transferzomer, met zoveel spelers die vertrokken. Ook nog een paar op het laatste moment, omdat er een bod kwam waar we geen 'nee' op konden zeggen", doelt hij op de transfer van Antony naar Manchester United. "Het team is nu, ook met Alfred Schreuder als nieuwe trainer, in ontwikkeling."