Berghuis kreeg 'bijzonder' appje van Van Gaal: 'Die kwam wel aan'

Berghuis kreeg 'bijzonder' appje van Van Gaal: 'Die kwam wel aan'

18-11-2022 10:14 Laatste update: 10:30
87

Steven Berghuis kreeg een bijzonder appje terug van Louis van Gaal nadat hij de bondscoach beterschap had gewenst eerder dit jaar. Kennelijk was Van Gaal toen al overtuigd van het winnen van het WK in Qatar, deelt Berghuis.

In april 2022 maakte Van Gaal bekend prostaatkanker te hebben. "Toen dat bekend was, heb ik hem in een appje beterschap gewenst", zegt Berghuis op de persconferentie, opgetekend door Voetbal International. "Zijn antwoord was: 'Dank je wel. Ik hoop dat je klaar bent om wereldkampioen te worden'. Ik moet zeggen dat dat wel eventjes aankwam", gaat Berghuis verder. 

Volgens Berghuis heeft Van Gaal iets waardoor je gelooft wat hij ook zegt. "Hij is onze leider, als hij dit uitspreekt gaat het leven en ga je erin geloven." Ook publiekelijk imagineert Van Gaal de WK-winst al. "Afloop is dat we wereldkampioen zijn", zei hij recent bij de NOS. 

In Oranje ziet Berghuis kansen om op twee posities te spelen. "In dit systeem zijn dat de nummer 8 en de nummer 10 positie", besluit hij.