Sneijder: 'Als ik hun bondscoach was, hoopte ik dat Blind linksback zou staan'

Sneijder: 'Als ik hun bondscoach was, hoopte ik dat Blind linksback zou staan'

19-11-2022 13:14 Laatste update: 13:30
51

Wesley Sneijder waakt voor te veel optimisme over het Nederlands elftal op het WK. De recordinternational van Oranje gaat in Veronica Offside in op de rol van Daley Blind als linksback.

Sneijder zou niet met Nathan Aké beginnen als linkerverdediger. "Ik zie daar toch liever Blind. Als je hem dan opstelt, stel hem dan op naast Van Dijk zodat hij de opbouw kan verzorgen in samenwerking met Berghuis en De Jong", aldus de analist, die pleit voor Tyrell Malacia als linkervleugelverdediger. "Hij heeft op links veel meer het vermogen om zowel voorin als achterin aanwezig te zijn."

Volgens Sneijder is de omschakeling het grootste probleem bij Oranje. Hij stelt dat dit mede door Blind ook een issue bij Ajax is. "Laat Blind daarom in de as spelen, want op de zijkant kan het gevaarlijk worden. We spelen niet tegen koekenbakkers, iedereen doet een beetje denigrerend over Senegal. Die weten ook wel dat de zwakte van Nederland ligt in de omschakeling. Als ik hun bondcoach was, zou ik hopen dat Blind op linksback staat."

Wereldkampioen
Louis van Gaal vertelde op de eerste persconferentie voor het WK dat Oranje wereldkampioen kan worden. "We moeten ook voorzichtig zijn", zegt Sneijder. "Ik hoor om me heen allemaal van die verhalen: die poule, dat is een makkie en daar komen we wel doorheen. Kom er nou eerst maar eens doorheen. Ik snap dat voor geen meter", doelt hij op de uitspraak van Van Gaal.