Oranje-selectie looft 'topgozer': 'Geen standaardjongen, dat is juist leuk'

Oranje-selectie looft 'topgozer': 'Geen standaardjongen, dat is juist leuk'

22-11-2022 10:06 Laatste update: 10:26
34

Andries Noppert maakt indruk bij zijn ploeggenoten van het Nederlands elftal. De Oranje-selectie waardeert de nuchterheid van de boomlange Friese doelman.

Noppert maakte tegen Senegal (0-2) zijn interlanddebuut en deed dat met verve. Aanvoerder Virgil van Dijk is lovend over de prestatie van de keeper, maar nog meer onder de indruk van diens karakter. "Hij is een echte Fries. Heel direct, maar dat hebben we juist nodig in de groep", zegt hij na afloop van het groepsduel. Nathan Aké sluit zich aan bij de woorden van zijn captain. "Ik mag hem graag, vooral omdat hij zo lekker nuchter is."

Ook Davy Klaassen, maker van de 0-2, spreekt zich uit over Noppert. "Iedereen vindt hem een topgozer", stelt hij. De sc Heerenveen-doelman lijkt zijn draai gevonden te hebben in een elftal, dat voornamelijk bestaat uit spelers uit de wereld- en Nederlandse top. "Hoe dat kan? Door gewoon lekker zichzelf te blijven", aldus Klaassen. "Noppert is geen standaardjongen, maar dat maakt het juist leuk. Jullie zouden het zelf een keer moeten meemaken. Toen ik hem zag lopen tijdens de wedstrijd, genoot ik daar gewoon van."

"Ik denk dat hij deed wat hij altijd voor een wedstrijd doet", lacht Matthijs de Ligt na de wedstrijd. "Alsof hij met Heerenveen tegen Go Ahead Eagles gaat keepen. Zo'n instelling helpt enorm. Hij heeft het heel goed gedaan."