Duitsers voeren 'verhelderend gesprek' in aanloop naar cruciaal duel met Spanje

Duitsers voeren 'verhelderend gesprek' in aanloop naar cruciaal duel met Spanje

25-11-2022 13:48
18

De spelers van Duitsland hebben na de verrassende 1-2 nederlaag tegen Japan een 'verhelderend gesprek' gevoerd met bondscoach Hansi Flick, zo liet aanvaller Kai Havertz vrijdag weten op de persconferentie in aanloop naar het nu al cruciale duel met Spanje.

"Voor iedereen is het duidelijk wat er op het spel staat. Het was nodig om dit gesprek te voeren en om elkaar de waarheid te zeggen." Havertz legde daarbij overigens niet de schuld bij Flick. "We kunnen de coach zeker niet verwijten dat hij niet duidelijk tegen ons is."

Na afloop van de nederlaag was er kritiek op de instelling op de kritiek van een aantal Duitse spelers, die niet alles op alles zouden hebben gezet. "We zaten zeker niet goed in de wedstrijd, maar het duel met Spanje kan voor een keerpunt zorgen. We gaan ons op het veld zeker niet verstoppen."

Die Mannschaft moet komende zondag tegen Spanje, dat tegen Costa Rica overtuigde en met 7-0 won, eigenlijk winnen om kans te houden op een plek in de achtste finales. Bij een nederlaag en een overwinning van Japan op de Costa Ricanen kan Duitsland, net als op het WK in 2018, al na de groepsfase naar huis.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie