De Jong erg kritisch op Oranje: 'Dit was nog erger dan tegen Senegal'

De Jong erg kritisch op Oranje: 'Dit was nog erger dan tegen Senegal'

25-11-2022 20:50
53

Frenkie de Jong is erg kritisch op de prestatie van het Nederlands elftal tegen Ecuador (1-1). De middenvelder werd man van de wedstrijd, maar hij zag voetbaltechnisch een hoop dingen fout gaan bij Oranje.

"Ik denk dat wij de ploeg zijn die het meest tevreden zijn met een gelijkspel", vertelt De Jong na afloop van het duel bij NOS. "Aan de bal waren we niet goed, heel erg slordig. Het was deze wedstrijd nog erger dan die tegen Senegal. We zien gewoon niet waar de vrije man is en hoe we daar moeten komen. We moeten dat beter kunnen, want we hebben dat wel laten zien. Dit is echt een goede wake up call voor ons als team."

De Jong is een van de namen die Van Gaal als eerst op het wedstrijdformulier schrijft alleen zoekt Oranje nog naar de juiste pionnen naast hem. Zelf denkt de speler van FC Barcelona dat elke middenvelder in de selectie gekwalificeerd is voor die plek. "Ik denk dat we een groep hebben met heel veel kwaliteit en iedereen heeft bewezen dat hij het kan. We moeten nu ook uitstralen dat we vertrouwen hebben in elkaar, want ik denk dat we dat nog te weinig doen."

Voor De Jong en de selectie telt er nog steeds maar een doel, wereldkampioen worden. "Dat gaat voor ons ook echt niet veranderen, ook al hebben we een keer een tegenslag. We hebben een hele matige wedstrijd gespeeld vandaag. Wij kunnen veel beter. Vooral in balbezit hebben we de kwaliteiten om het te laten zien."