'Brazilië ziet mogelijk nog een speler afvallen: Antony mist meerdere trainingen'

'Brazilië ziet mogelijk nog een speler afvallen: Antony mist meerdere trainingen'

26-11-2022 17:45 Laatste update: 18:04
61

De naam van Antony is nog geen zekerheid op de selectielijst van Brazilië voor het aankomende duel tegen Zwitserland. De buitenspeler van Manchester United kampt volgens Braziliaanse media met klachten aan zijn maag en darm.

De flegmatieke aanvaller sloeg door de ziekte al meerdere trainingen over bij de ploeg van bondscoach Tite. Zo deed hij vrijdag geen training mee en zaterdag verscheen hij ook niet op het veld. Voor Brazilië zou het missen van Antony een hele nare verrassing zijn. Tijdens het duel met Servië vielen Neymar en Danilo ook al uit met een blessure. Beide spelers kunnen naar alle waarschijnlijkheid niet meer in actie komen tijdens de groepsfase van dit WK.

De Brazilianen maakten in hun eerste wedstrijd van dit WK een erg goede indruk. Waar topfavorieten als Duitsland en Argentinië verzaakten, wist de ploeg van Tite overeind te blijven tegen een stug Servië. Richarlison was dé grote man bij de 2-0 overwinning van zijn thuisland. Hij maakte allebei de doelpunten namens Brazilië, waarvan zijn tweede als topgoal de hele wereld overging. Antony begon deze wedstrijd op de bank, maar in de tachtigste minuut viel hij in voor de geblesseerde Neymar.