'Benzema loopt voor op schema en kan terugkeren bij WK-selectie Frankrijk'

'Benzema loopt voor op schema en kan terugkeren bij WK-selectie Frankrijk'

28-11-2022 17:48 Laatste update: 17:51
7

Het is theoretisch mogelijk dat Karim Benzema nog in actie komt op het WK in Qatar. De Franse spits herstelt sneller dan verwacht van zijn blessure.

Didier Deschamps, bondscoach van de regerend wereldkampioen, heeft geen vervanger opgeroepen voor Benzema, waardoor de Ballon d'Or-winnaar officieel nog lid is van de Franse selectie. In de slotfase van het WK zou hij eventueel nog minuten kunnen maken.

Het nieuws van RMC Sport wordt wereldwijd opgepikt, maar de kans is klein dat Benzema nog in actie gaat komen. Frankrijk is met zes punten uit twee groepsduels goed begonnen aan het WK en er gaan geruchten dat de spelers zich 'vrijer' voelen zonder de topspits om hen heen.

Benzema kwakkelt al maanden met zijn fitheid en moest vlak voor de eerste wedstrijd tegen Australië afhaken. Volgens Marca heerst bij de medische staf van Real Madrid het gevoel dat de blessure van Benzema door de Fransen veel zwaarder is gediagnosticeerd dan nodig was.

Als Les Bleus erin slagen de wereldtitel met succes te verdedigen, dan krijgt Benzema door zijn officiële inschrijving als één van de 26 selectiespelers wel een gouden medaille. Voor Christopher Nkunku, die werd vervangen door Randal Kolo Muani, gaat dat niet op.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie