'Je weet wat je krijgt met hem, maar hij is niet mijn ideale nummer tien'

'Je weet wat je krijgt met hem, maar hij is niet mijn ideale nummer tien'

03-12-2022 15:24 Laatste update: 16:05
12

Oranje begint ongewijzigd aan het duel met de Verenigde Staten en dat was volgens NOS-analisten Rafael van der Vaart en Marco van Basten te verwachten. Achter de spitsen speelt Davy Klaassen, van wie Van der Vaart geen grote fan van is. 

Volgens Van der Vaart is het logisch dat bondscoach Louis van Gaal voor dezelfde elf namen kiest. "Ik denk het wel. Zeker met Marten de Roon, die tegen Qatar puur speelde ter voorbereiding op deze wedstrijd. Memphis Depay had misschien liever met Steven Bergwijn willen spelen, maar ik denk dat Cody Gakpo op deze positie beter is. Klaassen is niet mijn nummer tien. Maar je weet wat je krijgt met hem: veel rennen. Hij is niet de nummer tien zoals die in Nederland wordt opgeleid, maar je weet wel wat je krijgt."

Van Basten sluit zich aan bij Van der Vaart. "Ik begrijp het wel. Het is niet spectaculair, maar wel logisch. De meeste wedstrijden zijn niet goed geweest, maar je kan niet altijd wisselen. Je probeert vastigheid te creëren. Dat is belangrijk en gaat vanaf nu meespelen." Hij haalt ook Georginio Wijnaldum nog even aan. "In dit systeem zou hij belangrijk zijn geweest." De wedstrijd tussen Oranje en Team USA begint om 16.00 uur.