'Als we Memphis Depay niet hebben worden we geen wereldkampioen'

'Als we Memphis Depay niet hebben worden we geen wereldkampioen'

05-12-2022 10:15 Laatste update: 10:29
93

Als Oranje wereldkampioen wordt, heeft het dat aan Memphis Depay te danken. Dat wordt gesteld bij WK Praat van ESPN. Volgens de analisten is Memphis verreweg de meest creatieve speler en kan het Nederlands elftal niet zonder hem. 

Volgens Vincent Schildkamp heeft het geloond om op Memphis te wachten. "Het blijkt dat als je toch geduld toont, dat hij in zo'n vierde wedstrijd wel uit de verf komt", zegt hij. Kees Kwakman zag in de eerste wedstrijd al dat Oranje hem nodig heeft. "Tegen Senegal bracht hij al iets. De tweede wedstrijd niet, toen was hij niet goed. In de derde wedstrijd zag je al dat wij niet zonder hem kunnen."

Kwakman vindt hem de meest creatieve speler. "Samen met Gakpo dan. Als we hem niet hebben worden we geen wereldkampioen. Er is geen vervanger voor hem. Je moet creatieve spelers hebben. Ik snap dat Louis van Gaal geduld heeft gehad." 

Tegen Team USA opende Memphis de score en speelde hij een grote rol in de overwinning. Vrijdag neemt het Nederlands elftal het op tegen het Argentinië van Lionel Messi (20.00 uur).