UEFA niet gecharmeerd van enorm lange blessuretijd: 'Staat niet op onze agenda'

UEFA niet gecharmeerd van enorm lange blessuretijd: 'Staat niet op onze agenda'

16-12-2022 06:50 Laatste update: 12:53
87

De UEFA is vooralsnog niet van plan om net als op het WK in Qatar grote hoeveelheden blessuretijd bij te trekken. Dat heeft de Europese voetbalbond laten weten in gesprek met NU.nl.

De FIFA wilde op het WK in Qatar verloren speeltijd zorgvuldiger inhalen. De Italiaanse scheidsrechtersbaas Pierluigi Collina koos er om die reden met de wereldvoetbalbond voor om initiatief te nemen. 'Zeven, acht of negen minuten blessuretijd zal normaal worden', zo liet hij voorafgaand aan het toernooi weten. 

Met het implementeren van de enorme hoeveelheden blessuretijd lijkt de FIFA een eerste stap te hebben gezet naar zuivere speeltijd, een onderwerp dat al geruime tijd de gemoederen bezig houdt. De UEFA lijkt echter niet gecharmeerd te zijn van de nieuwe vorm van blessuretijd. 'Het is niet iets dat op dit moment op onze agenda staat', zo laat de bond weten aan NU.nl. 

De KNVB
Het is nog onduidelijk of de KNVB er voor de tweede seizoenshelft voor kiest om extra lange blessuretijd te implementeren. 'We willen eerst het hele toernooi afwachten en gaan daarna evalueren. We willen kijken of het echt een trend is die zich doorzet', aldus een woordvoerder tegenover NU.nl.