'Drie telefoontjes en je had Amin Younes nooit naar je club gehaald'

'Drie telefoontjes en je had Amin Younes nooit naar je club gehaald'

16-12-2022 22:50
61

Henk Fraser is ontslagen, maar ook Amin Younes gaat niet schoon de tweede seizoenshelft in. Links en rechts is er veel kritiek op de Duitser, die het bij FC Utrecht aan de stok kreeg met Fraser. De Telegraaf-journalist Mike Verweij hoort regelmatig verhalen uit het Ajax-kamp.

Fraser werd ontslagen omdat hij Younes bij de keel greep, omdat laatstgenoemde een storende factor zou zijn geweest. Op de training ging het mis. "Frans van Seumeren (grootaandeelhouder Utrecht, red.) wordt gestraft voor het aantrekken van spelers op naam, zoals met Bazoer en anderen", zegt Verweij in de voetbalpodcast van De Telegraaf.

"Hij vindt het geweldig om grote namen te halen, maar je had maar drie telefoontjes hoeven plegen en je had Amin Younes nooit naar je club gehaald. Een heleboel mensen vinden het een zeldzaam klerelijertje. Hij heeft problemen gehad met Erik ten Hag omdat hij tegen sc Heerenveen weigerde in te vallen. Dat was ook zijn laatste wedstrijd voor Ajax, er moest een oplossing gezocht worden en dat werd Napoli, waar het ook niet goed ging. En ook bij Eintracht Frankfurt heeft hij ellende gehad en nu bij Utrecht", zegt Verweij.

Indirect neemt Verweij het voor Fraser op. "Die jongen (Younes, red.) loopt nu met de kin omhoog omdat hij de trainer weggekregen heeft, maar dat is wat je niet wil als FC Utrecht. Dit is het gevolg als je op naam spelers aantrekt en niet informeert naar wat voor spelers dat zijn."