Van der Vaart baalt van Messi-transformatie: 'Het begon bij die tatoeages'

Van der Vaart baalt van Messi-transformatie: 'Het begon bij die tatoeages'

18-12-2022 15:25
54

Rafael van der Vaart heeft Lionel Messi door de jaren heen zien veranderen. De 109-voudig Oranje-international had liever gezien dat de 35-jarige Argentijn dichter bij zichzelf was gebleven.

Messi baarde eerder dit WK opzien, door na de kwartfinale tegen het Nederlands elftal tekeer te gaan tegen Louis van Gaal en Wout Weghorst. "Hoort dat bij een prof?", vraagt Pierre van Hooijdonk zich af bij de NOS. "Zoveel mensen zeiden: Schandalig hoe hij zich gedraagt. Iemand die zich 36 jaar voorbeeldig gedraagt en één keer iets geks doet... Is dat vreemd?"

"Het leuke was dat Messi altijd de controle had. Lekker voetballen, laat iedereen maar lullen", reageert Van der Vaart, die constateert dat Messi door de jaren heen veranderd is. "Het begon bij die tatoeages. Hij had dat eerst niet, dat was leuk. De beste speler ter wereld zonder tatoeages..." De voormalig middenvelder vermoedt dat Messi aan bepaalde verwachtingen wil voldoen. "Het komt op mij over dat hij anders wil doen om bij Maradona in de buurt te komen."