'Vormer gaat niet terugkeren in Nederland: twee laagvliegers willen middenvelder'

'Vormer gaat niet terugkeren in Nederland: twee laagvliegers willen middenvelder'

25-12-2022 13:32
12

Afgelopen zomer leek Ruud Vormer een overstap te kunnen maken naar Nederland, maar dat is nu van de baan. Op dit moment is er alleen interesse vanuit België voor de middenvelder, weet Het Laatste Nieuws.

Vormer is op een compleet zijspoor beland bij Club Brugge: sinds augustus behoort de Nederlander niet meer tot de selectie van de Belgische kampioen. Afgelopen zomer werd Vormer nog in verband gebracht met  FC Utrecht, Vitesse en FC Groningen. Volgens HLN zijn alleen Zulte Waregem en KV Kortrijk nu concreet voor de middenvelder.

Wedden

Meer odds

Een terugkeer naar Nederland lijkt er dus niet in te zitten voor Vormer. HLN durft nog niet zeker te zeggen of Vormer een overstap naar Zulte Waregem of Kortrijk ziet zitten. De twee clubs staan namelijk in de degradatiezone in België, terwijl Vormer zijn contract gewoon kan uitdienen bij Club Brugge, ondanks dat hij geen uitzicht heeft op speeltijd.

De verbintenis van de 34-jarige Vormer loopt komende zomer af. Voor hem is het gunstiger om transfervrij op zoek te gaan naar een nieuwe club. Teams hoeven dan geen transfersom te betalen, waardoor Vormer hoger in de boom kan gaan zitten bij de contractonderhandelingen.