Lovende woorden voor Ten Hag: 'Die hardheid en discipline zijn er nu wel'

Lovende woorden voor Ten Hag: 'Die hardheid en discipline zijn er nu wel'

02-01-2023 09:31
31

Rio Ferdinand is lovend over de manier waarop Erik ten Hag regeert bij Manchester United. De clubicoon zag de Nederlandse manager afgelopen weekend goed handelen door Marcus Rashford buiten de basiself te laten.

Rashford, die de laatste weken een ijzersterke indruk maakt, had zich verslapen. Ten Hag liet de Engelsman invallen en zag hem de winnende treffer maken tegen Wolverhampton Wanderers (0-1). "In de afgelopen jaren heeft deze kleedkamer, die van United, hardheid en discipline hard nodig gehad. Die was er niet en nu wel. Dat zie je langzaam maar zeker ook meer terug op het veld", zegt Ferdinand tegen BT Sports.

Eerder dit seizoen bestrafte Ten Hag ook al een sterspeler. Destijds werd de inmiddels vertrokken Cristiano Ronaldo disciplinair geschorst. "Ik denk op zulke momenten terug aan de tijd dat ik zelf speelde. Je wist precies hoe er over een coach werd gedacht als die zwakte toonde", aldus Ferdinand. "Die hele situatie met Cristiano Ronaldo was ook typerend. Wij kunnen aan de buitenkant allemaal een mening hebben, maar de belangrijkste personen zijn de mensen die in de kleedkamer staan."

"Als die met respect reageren op dit soort harde maatregelen, werkt dat enorm positief voor de sfeer in een kleedkamer. Treed je nu buiten de lijnen, dan word je gestraft." Paul Scholes sluit zich aan bij de woorden van Ferdinand. "Rashford zou bij hem als allereerste op het wedstrijdformulier staan. Maar de speler had duidelijk een grens overschreden en daar was Ten Hag net als de de hele ploeg teleurgesteld over. Rashford heeft ervoor moeten boeten."