'Memphis als speelbal in Barcelona: Oranje-international is Catalanen 'beu''

'Memphis als speelbal in Barcelona: Oranje-international is Catalanen 'beu''

03-01-2023 12:52
93

Memphis Depay is FC Barcelona beu, schrijft SPORT dinsdag. De Oranje-international merkt dat hij in het restant van het seizoen amper meer gebruikt gaat worden. Een winters vertrek zou uitkomst bieden.

Barcelona speelde na het WK al tegen Espanyol (1-1) en Xavi Hernández hield Memphis negentig minuten op de bank. De aanvaller begrijpt naar verluidt niet waarom er geen beroep op hem wordt gedaan. Hij zou te horen hebben gekregen dat hij mag vertrekken, mits hij zijn salaris in het laatste halfjaar van zijn contract laat kwijtschelden. Het is voor Memphis naar verluidt een reden om toch tot en met juni - als zijn contract afloopt - in Catalonië te blijven.

Wanneer de spits besluit te blijven, hoeft hij enkel nog te rekenen op basisplaatsen in bekerwedstrijden. Volgens SPORT staat Memphis er goed op in Europa. Hoewel er niets concreet is, weet het medium dat de naam van de Nederlander gevallen is bij Manchester United, Arsenal, Chelsea, AS Roma en Juventus. Memphis was afgelopen zomer al dicht bij een akkoord met laatstgenoemde club, al haalde De Oude Dame Arkadiusz Milik.