Vrij baan voor Gakpo: topaankoop kan zaterdag Liverpool-debuut maken

Vrij baan voor Gakpo: topaankoop kan zaterdag Liverpool-debuut maken

03-01-2023 19:26 Laatste update: 20:54
53

Cody Gakpo kan zaterdag zijn officiële debuut maken voor zijn nieuwe club Liverpool. The Reds maken via de clubkanalen bekend dat de Nederlander een werkvergunning heeft gekregen en dus wedstrijden mag spelen.

Gakpo kan voor het eerst in actie komen tijdens de derde ronde van de FA Cup. Wolverhampton Wanderers is dan in eigen huis de tegenstander. Gakpo kan dus bij zijn eerste duel gelijk op het legendarische Anfield spelen. Maandag speelde Liverpool zijn laatste competitiewedstrijd met Gakpo op de tribune, maar dat duel werd met 3-1 verloren van Brentford.

De eerste grote winterse transfer van deze periode was Gakpo naar Liverpool. Hij kwam voor 42 miljoen euro over van PSV en tekende een contract tot medio 2028 bij The Reds. Liverpool staat op dit moment op een teleurstellende zesde plek in de Premier League. De achterstand op nummer vijf Tottenham Hotspur bedraagt twee punten. Om Champions League-voetbal veilig te stellen moet de club minimaal vierde worden en de achterstand op Manchester United, de club die nu op die plek staat, bedraagt vier punten.