'Real Madrid houdt grote schoonmaak: 5 spelers mogen zo snel mogelijk vertrekken'

'Real Madrid houdt grote schoonmaak: 5 spelers mogen zo snel mogelijk vertrekken'

3 januari - 20:49 Laatste update: 20:59
39

Eden Hazard, Dani Ceballos, Marco Asensio, Álvaro Odriozola en Mariano Díaz staan op de transferlijst bij Real Madrid. Volgens de Spaanse sportkrant AS zouden de Koninklijken alle vijf de spelers willen lozen deze winter.

Hazard is de meest bekende naam van de vijf spelers die op de nominatie staan om te vertrekken. Hij heeft nog een contract tot 2024, waardoor het belangrijk is dat de club hem deze winter of zomer verkoopt. Anders bestaat de kans dat hij transfervrij de deur uit zal lopen. Ook Odriozola heeft nog een contract tot 2024 bij Real Madrid. Normaal gesproken hoeft de Belgische aankoop van 115 miljoen euro niet op een basisplaats te rekenen, maar dinsdagavond heeft hij dat wel tijdens het bekerduel met CP Cacereño, datzelfde geldt voor Odriozola.

Voor Díaz, Asensio en Ceballos is de contractsituatie heel anders. Hun verbintenis loopt af in de zomer van 2023 en Real Madrid heeft geen intentie om dat contract te verlengen. Ceballos kon afgelopen zomer al naar Real Betis, maar voor die club was de middenvelder te duur. Asensio zou al lange tijd op de radar staan van verschillende topclubs als Arsenal en Paris Saint-Germain. Díaz is zo goed als overbodig geworden bij de Koninklijken en zijn vertrek lijkt onafwendbaar.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s