NEC rondt transfer af: 'Ik wilde altijd al graag met NEC in de Eredivisie spelen'

NEC rondt transfer af: 'Ik wilde altijd al graag met NEC in de Eredivisie spelen'

04-01-2023 19:10 Laatste update: 19:11
23

Het is officieel: NEC versterkt zich per direct met Anthony Musaba. De vleugelaanvaller (22) wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van AS Monaco.

Musaba sluit vrijdag aan bij de selectie van trainer Rogier Meijer. Een optie tot koop bleek geen haalbare kaart voor NEC, dat wel een percentage van de transfersom ontvangt als AS Monaco de aanvaller in de toekomst weet te verkopen. Musaba speelde in het verleden al twee periodes bij NEC. De club verkocht hem in 2020 voor 2,5 miljoen euro aan Monaco.

"Ik ben ontzettend blij om het komende halfjaar weer bij NEC te mogen spelen", reageert Musaba, die de laatste jaren op huurbasis uitkwam voor Cercle Brugge, sc Heerenveen en FC Metz, op de clubsite. "Na de gesprekken die ik met de club heb gevoerd was ik er dan ook snel uit. Daarnaast heb ik altijd gezegd dat ik graag met NEC in de Eredivisie wilde spelen."

NEC heeft de gewenste aanvaller binnen. "Er waren twee belangrijke vereisten: de speler moet diepgang hebben en hij moet zich snel kunnen aanpassen, omdat we met zes wedstrijden in de maand januari direct aan de bak kunnen", legt technisch directeur Carlos Aalbers uit. "Anthony komt terug in een vertrouwde omgeving. Hij kent de club en diverse medespelers, wat goed is voor het team. We zijn blij dat hij terug is in Nijmegen."