'Pech voor Ajax-huurling Pierie: Excelsior voorlopig zonder twee vaste krachten'

'Pech voor Ajax-huurling Pierie: Excelsior voorlopig zonder twee vaste krachten'

05-01-2023 11:40
35

Een behoorlijke domper voor Excelsior: Kik Pierie en Yassin Ayoub staan de komende weken aan de kant met een spierblessure. Het tweetal mist zodoende de herstart van de Eredivisie.

Pierie wordt de tweede seizoenshelft gehuurd van Ajax, maar speelt mogelijk maar een beperkt aantal wedstrijden. De 22-jarige verdediger liep een week na zijn komst een knieblessure op, al herstelde hij daar snel van. Het Algemeen Dagblad weet dat Pierie dit keer een spierblessure heeft, die hem weken aan de kant houdt.

Ayoub kampt eveneens met een spierblessure. Het is onduidelijk hoelang de middenvelder uit de roulatie is. Het kwetsuur van Ayoub is een streep door de rekening van Excelsior, aangezien de middenvelder een belangrijke kracht is in Kralingen. Naar verluidt gaat Excelsior deze maand de transfermarkt op. Marinus Dijkhuizen kan slechts beschikken over drie buitenspelers, terwijl Nathan Tjoe-A-On de enige linksback in de selectie is. 

Excelsior hervat de competitie zondag met een thuiswedstrijd tegen FC Groningen. De Kralingers bezetten de veertiende plaats in de Eredivisie.