'Dortmund wil tiener koste wat het kost behouden en werkt aan monstercontract'

'Dortmund wil tiener koste wat het kost behouden en werkt aan monstercontract'

12-01-2023 12:29 Laatste update: 16:05
26

Borussia Dortmund tast mogelijk diep in de buidel om toptalent Youssoufa Moukoko, die een aflopend contract heeft, te behouden. De club werkt aan een megavoorstel na serieuze interesse van Newcastle United.

De club is volgens BILD bereid om Moukoko een vierjarig contract aan te bieden van in totaal meer dan 40 miljoen euro. Moukoko loopt dit jaar uit contract en wordt aan verschillende clubs gelinkt, waaronder Newcastle United en FC Barcelona. Eerstgenoemde club heeft recent contact gelegd met de achttienjarige spits en is bereid om hem 30 miljoen euro aan tekengeld te betalen.

Vandaar dat Dortmund de contractonderhandelingen wil versnellen. Hoewel de club eerst niet van plan was om de speler een dusdanig hoog miljoenencontract voor te schotelen, lijkt dat nu toch te gaan gebeuren. 

De Duitse club biedt Moukoko een salaris van zes miljoen euro op jaarbasis voor vier jaar. Daarnaast ontvangt hij een tekenbonus van tien miljoen euro. De makelaar van Moukoko ontvangt ook nog eens tien procent commissie, wat het totaalbedrag op meer dan 40 miljoen euro brengt.