'Weghorst-move volledig afgerond', Romano deelt details over United-akkoord

'Weghorst-move volledig afgerond', Romano deelt details over United-akkoord

13-01-2023 09:29
46

Wout Weghorst heeft de medische keuring bij Manchester United doorstaan. Het is wachten op de officiële bevestiging, tot de spits zich definitief Mancunian mag noemen.

United gaat Weghorst tot het einde van dit seizoen huren van Burnley. Er is geen optie tot koop in het contract opgenomen, weet transfergoeroe Fabrizio Romano. Niets staat een huurperiode nog in de weg. Donderdag vloog Weghorst al van Istanbul naar Manchester om zijn transfer af te ronden. De Turken hielden een voortijdig vertrek van de Nederlander in eerste instantie tegen, maar stemden later toch in met een exit.

Wedden

Meer odds

Volgens eerdere berichtgeving maakt United 4,5 miljoen euro over aan Burnley en drie miljoen euro aan Besiktas. Achter de schermen doen de Engelsen er alles aan om Weghorst speelgerechtigd te krijgen voor de Manchester Derby. The Red Devils nemen het aanstaande zaterdag op Old Trafford op tegen rivaal Manchester City. Mogelijk komt Weghorst dan al voor het eerst in actie voor zijn nieuwe werkgever.

Het contract van Weghorst bij Burnley loopt door tot de zomer van 2025. Na dit seizoen keert hij terug op Turf Moor. Burnley is koploper van het Championship, waardoor een langer Premier League-verblijf voor Weghorst lonkt.