'Standard Luik werkt aan terugkeer van blessuregevoelige speler van Inter en AZ'

'Standard Luik werkt aan terugkeer van blessuregevoelige speler van Inter en AZ'

13-01-2023 19:29
24

Standard Luik gaat deze winter een poging wagen om Zinho Vanheusden weg te halen bij AZ. De verdediger wordt op dit moment gehuurd van Internazionale, maar de Belgen hopen hem door een constructie toch te kunnen inlijven.

Het Laatste Nieuws meldt dat Standard Luik mikt op een hereniging met Vanheusden. Naar verluidt hebben de Belgen bij Inter en AZ geïnformeerd naar de mogelijkheid om de centrale verdediger op huurbasis terug naar Luik te halen. Zelf staat hij niet onwelwillend tegenover een terugkeer. Het is echter nog maar de vraag of AZ dat ook ziet zitten. De verdediger kreeg bij de Alkmaarders de kans om weer speeltijd op te doen en maakte in oktober 2022 dan ook zijn eerste minuten. Daarna raakte hij wederom geblesseerd, maar nu is de Vanheusden weer terug. Toch blijft een terugkeer in het team van AZ tot nog toe uit.

In totaal speelde Vanheusden slechts drie duels voor de Alkmaarders. In 2015 vertrok hij uit de jeugd van Standard Luik om zich aan te sluiten bij de opleiding van Internazionale. Hij vertrok in 2018 op huurbasis terug naar zijn oude club en uiteindelijk namen de Belgen de verdediger voor 11.74 miljoen euro weer terug. Hij speelde tot 2021 voor Standard Luik, toen klopte Internazionale weer aan en kon Vanheusden voor 16.2 miljoen euro het vliegtuig terug naar Milaan pakken. In totaal speelde de 23-jarige Belg al 76 duels voor Standard Luik.