'Als Newcastle het dubbele biedt, is Zerrouki's liefde voor Feyenoord voorbij'

'Als Newcastle het dubbele biedt, is Zerrouki's liefde voor Feyenoord voorbij'

14-01-2023 09:27
144

Theo Janssen en Jan van Halst hebben begrip voor het standpunt van FC Twente inzake Ramiz Zerrouki. De twee oud-spelers snappen maar al te goed dat Feyenoord opnieuw nul op het rekest gekregen heeft.

Twente kon het naar eigen zeggen niet maken om Zerrouki aan Feyenoord te verkopen. Niet alleen omdat Feyenoord een concurrent is, maar ook omdat Twente sportieve ambities uitgesproken heeft. "De club is sinds een jaar of drie gered. Er is momenteel geen enkele noodzaak om een speler te verkopen, zoals PSV dat blijkbaar wel had bij Cody Gakpo. En bovendien, Zerrouki vertrekt in de zomer toch wel naar een andere club. Misschien wel voor meer geld van Feyenoord nu heeft geboden", aldus Van Halst tegen de NOS.

Van Halst moet nog maar zien of Zerrouki in de zomer alsnog naar Feyenoord gaat. "Er kan de komende vier maanden een hoop gebeuren. Als ineens, ik noem maar wat, Newcastle United zich voor hem meldt en het dubbele biedt, dan is Zerrouki's liefde voor Feyenoord ineens voorbij. Zo werkt dat nu eenmaal in het voetbal."

Ook Janssen snapt de houding van Twente. "Want hoe je het wendt of keert: acht miljoen euro is voor een club als Twente natuurlijk wel heel veel geld. Ook voor Zerrouki zelf is het een goede transfersom. Aan de andere kant: als FC Twente zo doorgaat en zich straks kwalificeert voor Europees voetbal, stroomt vanzelf een soortgelijk bedrag in de kas."

Janssen denkt dat Zerrouki 'moeiteloos' mee kan in de top van de Eredivisie en denkt dat topclubs zich zullen melden. "Ik denk dat Zerrouki op het middenveld van Ajax niet zou misstaan. Met een mogelijk vertrek van Edson Alvarez in het verschiet zou hij daar heel goed passen. Bij Ajax, en ook PSV, speel je bovendien normaal gesproken altijd voor het kampioenschap en draai je mee in de Champions League. Dat maakt de latere overstap naar een grote buitenlandse clubs altijd gemakkelijker."