VVV krijgt aardig zakcentje door afgeronde miljoenentransfer Giakoumakis

VVV krijgt aardig zakcentje door afgeronde miljoenentransfer Giakoumakis

09-02-2023 08:00
13

Tim van Duijn

VVV-Venlo krijgt een flink bedrag door de miljoenentransfer van Giorgos Giakoumakis. De Griekse spits heeft voor naar verluidt 4,7 miljoen euro de overstap gemaakt van Celtic naar Atlanta United. VVV-Venlo verkocht Giakoumakis destijds voor om en nabij de twee miljoen euro en heeft een doorverkooppercentage bedongen.

De transfer hing al een tijdje in de lucht, maar is nu daadwerkelijk officieel geworden. VVV verkocht Giakoumakis voor twee miljoen euro aan Celtic en wist daarbij een doorverkooppercentage van tien procent te bedingen. De club krijgt dat percentage over de winst, dus dat betekent dat VVV tien procent van 2,7 miljoen gestort krijgt: 270.000 euro. Daarbij was wel afgesproken dat Celtic de Champions League moest halen en dat is gelukt.

Een welkome opsteker voor VVV, dat destijds met meerdere clubs in gesprek was over de verkoop van de Eredivisie-topscorer van het seizoen 2020/2021. Giakoumakis scoorde maar liefst 26 keer en hield Donyell Malen (negentien goals) ver achter zich. Ook Werder Bremen was serieus voor hem in de markt.