Volendam-uitblinker baalt: 'Misschien haat Nijhuis mij omdat ik Italiaan ben'

Volendam-uitblinker baalt: 'Misschien haat Nijhuis mij omdat ik Italiaan ben'

14-01-2023 22:33
35

Wim Jonk prijst zich gelukkig met Gaetano Oristanio, die zaterdag de uitblinker was bij FC Volendam tijdens de zege op RKC Waalwijk. Ondanks zijn hoofdrol wond de twintigjarige Italiaan zich overigens wel op over scheidsrechter Bas Nijhuis.

Oristanio meende meermaals recht te hebben op een vrije trap, maar Nijhuis negeerde hem. "Ja, onze relatie was heel slecht. Misschien haat hij mij omdat ik een Italiaan ben", grapt de vleugelaanvaller bij ESPN. "Ik respecteer hem wel, maar hij mij niet. Tja, dat is voetbal. Het is oké."

Wedden

Meer odds

Door de zeges op SC Cambuur (0-3) en RKC (2-1) heeft Volendam in twee weken tijd zijn puntentotaal verdubbeld. Oristanio weet dat zijn ploeg al zo goed als was afgeschreven door de buitenwacht. "Geen probleem, ze mogen praten. Aan het eind van het seizoen zullen ze wel zien."

Jonk was na afloop niet verbaasd over het goede optreden van de Italiaan. "Dat weten we al een tijdje. Die versnelling bij de 2-1, dat kunnen niet veel spelers. Zijn aannames, dat schreeuwt voetbal. Hij is lastig te beteugelen."

Jonk is blij dat Volendam de rug rechtte na een achterstand. "Ik ben blij voor die jongens. Dit geeft voldoening, ik hoop dat we het doortrekken. Ik weet dat we heel veel wedstrijden hadden kunnen winnen in de eerste seizoenshelft, maar dat is niet gebeurd. En dan kijken mensen naar pagina 819 en zien ze zes punten staan." Dat zijn er na zaterdag dus twaalf.