'Nu ik Zerrouki tegen Ajax heb gezien, snap ik helemaal waarom Feyenoord hem wil'

'Nu ik Zerrouki tegen Ajax heb gezien, snap ik helemaal waarom Feyenoord hem wil'

16-01-2023 09:50
93

Orkun Kökcü en Mats Wieffer krijgen lof na de overtuigende 0-3 zege van Feyenoord bij FC Groningen. De Telegraaf-rapporteur Jan Poortvliet prijst het duo, maar snapt ook waarom de Rotterdammers Ramiz Zerrouki zo graag wilden hebben.

Wieffer kende door blessureleed een moeizame start in De Kuip, maar na de blessure van Quinten Timber heeft hij zich opgewerkt tot basisspeler. Volgens Poortvliet is hij 'immer aanspeelbaar en speelt hij áltijd vooruit'. Daar stopt de lofzang niet. "Hij is technisch, kan zowel links- als rechtsom draaien en spelen. Dit was pas zijn tweede officiële wedstrijd bij Feyenoord, hè. In de basis althans. En hij heeft nog véél meer dan dit in huis. Hoe hij zich volgende week tegen Ajax zal houden? Deze jongen is brutaal zat om hetzelfde te doen tegen Ajax."

Wedden

Meer odds

Ook Kökcü wordt overladen met complimenten. "Orkun Kökcü van Feyenoord stak erbovenuit en is mijn speler van de week. Niet alleen door zijn doelpunt was hij de beste in Groningen, maar ook in zijn passing", stelt de oud-international in de ochtendkrant. "Hij is alom aanwezig op het middenveld, durft te combineren, af te wisselen met een lange bal en schuwt ook het werken niet. Hij staat er, in een elftal dat nu met Trauner en Timber toch ook belangrijke krachten mist."

Toch snapt Poortvliet dat Zerrouki in beeld was bij de trotse koploper. "Nu ik Ramiz Zerrouki met FC Twente tegen Ajax heb gezien, snap ik helemáál waarom Feyenoord hem wil hebben. Het is gewoon een heerlijk ventje. Brutaal, ook hard als het moet én er zit echt een voetbalkoppie op. Wat hij ook doet aan de bal: hij maakt nauwelijks fouten, terwijl hij toch voortdurend initiatief neemt. Hij durft een man uit te spelen, de steekbal te zoeken en schiet makkelijk. Als je naar dit Twente kijkt, vormt hij een groot deel van het succes van de ploeg."