Ajax en Schreuder krijgen onderuit de zak: 'Het doet echt pijn aan de ogen'

Ajax en Schreuder krijgen onderuit de zak: 'Het doet echt pijn aan de ogen'

16-01-2023 21:28
62

Kenneth Perez is hard voor Ajax. De voormalig middenvelder ziet de Amsterdammers niet 'des Ajax' spelen en houdt onder meer Alfred Schreuder daarvoor verantwoordelijk.

Perez constateert dat de aankopen die Ajax afgelopen zomer heeft gedaan, stuk voor stuk niet goed genoeg zijn voor de 'standaard' van de regerend landskampioen. "Afgelopen zaterdag (tegen FC Twente red.) toen het nog elf tegen elf was... Het doet echt pijn aan de ogen", foetert de Deen, die erkent dat het voor Ajax lastig was om voort te borduren op vorig seizoen. "Maar dit verval, met het geld dat je mocht uitgeven..."

"Als je een heldere visie hebt, koop je betere spelers", is de conclusie van Perez bij het ESPN-programma Voetbalpraat. "Hoe je het wendt of keert, dat maakt het makkelijker." De analist is geschrokken van de Amsterdamse defensie. "Van de zes opbouwers, keeper, verdediging en nummer zes, willen er vier de bal liever niet hebben. Hoe moet je dan in godsnaam opbouwen? Het hoort ook niet bij Ajax om de lange bal te spelen, maar in principe is het de betere optie. Ik heb sympathie voor Schreuder, maar je kan niet zeggen dat hij het goed doet."