Meer details over Tadic-overval: peilbaken geplaatst, OM eist twaalf maanden cel

Meer details over Tadic-overval: peilbaken geplaatst, OM eist twaalf maanden cel

19-01-2023 15:12 Laatste update: 15:14
87

De politie heeft na een mislukte poging om Dusan Tadic te beroven, een peilbaken onder de auto van de Ajax-aanvoerder gevonden. Het Openbaar Ministerie stelt dat dit geplaatst is door de overvallers.

Op 28 juli vorig jaar hadden twee mannen met motorhelmen op het gemunt op Tadic. De Serviër zette het op het lopen, maar werd achtervolgd, waarna het tot een confrontatie kwam. Tadic vluchtte het Conservatorium Hotel in en lichtte daar de politie in. De recherche heeft naderhand een peilbaken in de uitlaat van de Ajacied gevonden, meldt Het Parool. Twee weken eerder bleek dat geïnstalleerd te zijn in Amsterdam-Zuid.

Dankzij camerabeelden werden de twee overvallers herkend. De 26-jarige Mohamed El K., die in het verleden werd gerekend tot de Top 600, ontkent de aantijgingen. "Het is niet zo. Het klopt niet. Ik ben het niet", zei hij donderdag, toen de strafzaak werd behandeld. Medeverdachte Mohammed F. (19) ontkent ook, hoewel er dna-sporen gevonden zijn. Doordat F. een tweelingbroer is, kan niet vastgesteld worden of het dna van hem of zijn broer is.

'Justitie ziet voldoende aanwijzingen dat de twee van plan waren om Tadic te beroven. Mogelijk van een duur horloge', schetst het medium. Het OM eist twaalf maanden cel tegen El K. Richard Sussenbach, advocaat van El K., zegt zijn cliënt niet te herkennen op de beelden. "Het OM gaat uit van een poging beroving maar dat staat niet vast. Twee dagen later moest Ajax tegen PSV voor de Johan Cruijff Schaal. Misschien waren het wel hooligans."