'Ventieltje Bergwijn loopt leeg, lijkt alsof de zin of motivatie ontbreekt'

'Ventieltje Bergwijn loopt leeg, lijkt alsof de zin of motivatie ontbreekt'

22 januari - 07:42
67

Jan van Halst bestempelt Feyenoord als favoriet voor De Klassieker, maar vooral doordat Ajax momenteel tegenvalt. De oud-speler van de Amsterdammers ziet dat de grootste problemen voor trainer Alfred Schreuder achterin liggen.

"Nee, ik zie nog geen verbetering ten opzichte van voor het WK. Je zou zelfs kunnen zeggen dat het minder wordt", begint Van Halst tegenover Ajax Showtime. Hij ziet Ajax vooral in de opbouw en in balbezit worstelen. "Ze hebben het met Rensch in het centrum geprobeerd, maar dat kun je nu al als mislukkeling bestempelen. Timber is normaal gesproken dan wel goed aan de bal, maar met Bassey aan de linkerkant… Op rechts geldt voor Sánchez eigenlijk hetzelfde."

Van Halst denkt dat Ajax de transfermarkt op moet voor een 'sterk voetballende centrale verdediger'. "Op het middenveld heb je veel opties. Die spelers zijn allemaal Ajax-waardig en voorin is dat al helemaal zo. De grootste aankoop, Steven Bergwijn, heeft ook niet de vorm van het begin van het seizoen. Op de een of andere manier lijkt het alsof het ventieltje leegloopt. Ik dacht nog: hij is te goed voor de Eredivisie. Maar na vier of vijf wedstrijden werd het al minder. Ook bij hem lijkt het alsof de de zin of motivatie ontbreekt. Het lijkt wel alsof hij met lood in zijn schoenen voetbalt."

Desondanks ziet Van Halst een ontslag als Schreuder niet als de oplossing van alle problemen. "Het lost niet zoveel op, denk ik, want de spelersgroep blijft hetzelfde. Misschien zou de afweging kunnen zijn dat de druk overal zo erg toeneemt dat de clubleiding in het belang van de club en de trainer zegt van: joh, dit is roeien tegen de stroom in. Verder lost het niet zoveel op. Schreuder heeft natuurlijk bewezen dat hij een prima veldtrainer is en ze kennen hem al jaren."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie