Wat Van der Gijp daadwerkelijk zei over Berghuis in aanloop naar Feyenoord - Ajax

Wat Van der Gijp daadwerkelijk zei over Berghuis in aanloop naar Feyenoord - Ajax

22 januari - 21:17 Laatste update: 21:21
232

Steven Berghuis haalde na de wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax hard uit naar tv-analist René van der Gijp, die hij 'de domste' noemde. Dat naar aanleiding vanwege zijn advies aan Ajax in aanloop naar De Klassieker. Maar wat heeft Van der Gijp daadwerkelijk gezegd?

Het verhaal is bekend: Berghuis keerde zondag voor het eerst terug in een volle Kuip, maar nu als speler van Ajax. Beide clubs vreesden onrust vanwege Berghuis' verleden in Rotterdam-Zuid. Na afloop haalde de aanvaller uit naar de media, waaronder het Algemeen Dagblad, Jinek én Van der Gijp. 

ESPN-verslaggeefster Hélène Hendriks peinsde er vrijdag niet over om Berghuis thuis te laten, om zo onrust te ontwijken. "Nee, natuurlijk niet", vertelde ze. "Je moet nooit wijken voor dit soort terreur en dreiging. Dan is het hek van de dam en gebeurt het vaker. Natuurlijk moet Berghuis mee."

Ook Johan Derksen mengde zich in de discussie. "Vind jij niet dat Feyenoord zich harder uit moet spreken? Dat mensen die hieraan meedoen een levenslang stadionverbod moeten krijgen. De harde kern is levensgevaarlijk, maar ook voor de eigen bestuurs- en stafleden. Ze zijn gewoon bang voor die gasten."

Hendriks: "Ik vind dat er harder opgetreden moet worden tegen hooligans. We zagen het laatst bij FC Utrecht met de apengeluiden richting Brian Brobbey. Daar moet veel harder tegen opgetreden worden."

Van der Gijp
Het advies van Van der Gijp schoot bij Berghuis in het verkeerde keelgat. "Ik zou hem thuislaten. Dan ben je van een hoop gezeik af. Haal de angel eruit, laat gaan." Derksen weer: "Als je hem niet laat spelen, zou ik hem thuislaten", waarna Van der Gijp instemmend knikte. "Als ze hem in de basis laten staan, hebben ze plannen met hem en moet het mogelijk zijn", vertelde Derksen weer. "Als je hem één keer thuislaat, doen ze dit bij een andere club ook, omdat het zo werkt."

Van der Gijp: "Dat werkt niet zo. Ik vind het een gedoe en zou hem gewoon thuislaten. Laat gaan. Er valt niets meer te fluiten of te doen, klaar. Je bent van een hoop gedoe af, joh. De harde kern de baas? Nee, hoezo? Het gaat niet om de harde kern. Er worden er straks 50.000 helemaal gek als hij het veld opkomt. Laat gaan. Waarom zou je het moeilijker maken dan het is?"

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie