Koeman terug bij Oranje: 'Je kunt niet achteraf zeggen: we slaan hem over'

Koeman terug bij Oranje: 'Je kunt niet achteraf zeggen: we slaan hem over'

23 januari - 13:18
34

In de nieuwe overeenkomst tussen Ronald Koeman en de KNVB staan géén clausules, belooft de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal. Tweeënhalf jaar geleden vertrok hij abrupt om zijn droom na te jagen bij FC Barcelona.

Bij zijn presentatie in Zeist krijgt Koeman de vraag of zijn tweede termijn wel zo vanzelfsprekend is. "De manier waarop, dat had de KNVB toegelaten in het contract", wijst hij op de zogeheten 'Barça-clausule'. "Daar kun je dan achteraf niet van zeggen: het was een gekke manier waarop hij weg is gegaan, daardoor willen we hem niet nog een keer vragen."

Koeman werd na een jaar ontslagen door Barcelona, nam even afstand van het voetbal en werd in februari 2022 gebeld voor een terugkeer bij het Nederlands elftal. "Ik was verrast door het belletje van Nico-Jan Hoogma (voormalig directeur topvoetbal KNVB, red.). De KNVB was er redelijk vroeg bij. Dit was wel iets wat ik ambieerde op dat moment."

Koeman benadrukt dat hij dit keer géén clausules in zijn KNVB-contract heeft laten opnemen. Met een lach: "Er staat niks in." Hij is de opvolger van Louis van Gaal.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie