Van de Kerkhof: 'Miskoop van deze eeuw, kan beter stoppen met voetballen'

Van de Kerkhof: 'Miskoop van deze eeuw, kan beter stoppen met voetballen'

23-01-2023 15:06
70

Armindo Bruma heeft PSV definitief verlaten en dat stemt René van de Kerkhof meer dan gelukkig. De oer-PSV'er sprong een gat in de lucht na de bevestiging.

PSV maakte vorige week bekend dat Fenerbahçe de verplichte optie tot koop in het contract van de verhuurde Bruma heeft gelicht. "Ik ben de hele week al blij door dat bericht", reageert Van de Kerkhof in de Willy & Rene Podcast van Omroep Brabant.

De voormalige rechtsbuiten was op z'n zachtst gezegd geen fan van Bruma. "Die jongen was echt de miskoop van deze eeuw. Hij kan beter stoppen met voetballen."

PSV heeft naar verluidt 4,25 miljoen euro overgehouden aan het vertrek van Bruma. De transfersom die de Eindhovenaren in 2019 betaalden, inclusief de salariskosten, brengt de totale investering in de Portugese aanvaller op zo'n 20 miljoen euro. Bruma gaat daarmee de boeken in als een van de duurste missers op de transfermarkt van PSV ooit.

De oud-aanvaller van Sporting Portugal, Galatasaray, Gaziantepspor, Real Sociedad, RB Leipzig en Olympiakos speelde 81 wedstrijden voor PSV (15 goals en 10 assists). Bij Fenerbahçe komt hij door de buitenlanderregel in de Süper Lig ook amper aan de bak.