Ajax begint aan zoektocht voor opvolger Schreuder: 'Bosz? Ik ga er niet op in'

Ajax begint aan zoektocht voor opvolger Schreuder: 'Bosz? Ik ga er niet op in'

27-01-2023 00:22 Laatste update: 11:50
91

Het is nog niet bekend wie er zondagmiddag tegen Excelsior als eindverantwoordelijke van Ajax op de Amsterdamse bank zit. Algemeen directeur Edwin van der Sar heeft bevestigd dat de club momenteel op zoek is naar een opvolger.

Van der Sar kon en wilde niet prijsgeven of er iemand voor de lange termijn wordt gehaald, of dat er iemand komt die het seizoen afmaakt zodat het technische hart in de tussentijd kan werken aan een vaste vervanger. "Morgen komen we weer bij elkaar en dan zullen we daar een beslissing over nemen. Je bent altijd met scenario's bezig en je kan niet alleen van Plan A uitgaan. Ik zeg niet dat we extern kijken, maar beide opties liggen open."

Vrijdag leidt assistent-trainer Michael Reiziger de training samen met Richard Witschge. Met de andere assistent van Alfred Schreuder, Matthias Kaltenbach, is de samenwerking eveneens beëindigd. Of Peter Bosz de opvolger wordt van Schreuder, wil Van der Sar niet zeggen. "Je kan allerlei namen noemen, maar ik ga nu niet op namen in", liet hij optekenen.

Ajax ontsloeg Schreuder donderdag na het debacle tegen FC Volendam (1-1). Het was de zevende wedstrijd op rij die Ajax niet wist te winnen, een historische reeks.