Van der Vaart fluit 'egoïstische' Antony terug: 'Hij moet heel erg nederig zijn'

Van der Vaart fluit 'egoïstische' Antony terug: 'Hij moet heel erg nederig zijn'

29-01-2023 08:16
26

Rafael van der Vaart is gecharmeerd van de kwaliteiten van Antony, maar het mag wel een onsje minder. Volgens de voormalig middenvelder moet de Braziliaanse aanvaller niet naast zijn schoenen gaan lopen en moet zijn rendement omhoog.

"Wat het met Antony is... Hij is een geweldig talent en een geweldige speler, maar hij moet niet heel erg in zichzelf gaan geloven", stelt de oud-spelmaker van Ajax, Hamburger SV, Real Madrid en Tottenham Hotspur bij Ziggo Sport. "Het is gewoon een goede speler, die nog niets bewezen heeft. Punt."

Wedden

Meer odds

Meerdere Engelse oud-profs lieten zich al kritisch uit over de ex-Ajacied. Paul Scholes noemde hem een one-trick pony en Darren Bent repte over een YouTube-speler. "Ik hou wel van show, maar wel op de momenten dat het kan. Dat moet je aanvoelen", stelt Van der Vaart.

De 109-voudig international heeft een boodschap voor de 22-jarige rechtsbuiten. "Je hebt een paar goede Champions League-wedstrijden gespeeld, bent er een paar keer redelijk in gekomen bij Brazilië, hebt een grote transfer gemaakt en hebt bij United nog niet heel veel gepresteerd. Dan moet je niet denken: ik heb het gemaakt en dat ga ik even laten zien aan de hele wereld door gekke dingen te doen. Nee, hij moet wedstrijden beslissen, zoals Rashford doet. Dan mag je een keer iets geks doen. Maar hij moet heel erg nederig zijn, keihard zijn best doen en die ballen erin schieten of voorgeven."

De kritiek van Van der Vaart kwam ook tijdens de 3-1 zege op Reading in de FA Cup naar voren. "Hij had wel leuke momenten, maar ook heel veel dat je denkt: egoïstisch. Hij moet echt wedstrijden gaan beslissen. Die kwaliteiten heeft hij. Alleen moet hij niet overdrijven. Vijftig procent minder, dan is het prima. De makkelijke ballen maakt hij niet."